Menu
Max_Weber

Премиерът Борисов: Ускореното развитие на електронното управление е сред приоритетите на правителството

Ускореното развитие на електронното управление е сред приоритетите на правителството, заяви министър-председателят Бойко Борисов на срещата си в Министерския съвет със заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип.

Премиерът подчерта, че целенасочената работа в тази посока ще бъде от полза за гражданите и бизнеса, и за икономиката като цяло. Според Борисов въвеждането на електронното управление е ключово за успеха на секторните реформи. Като преимущества на страната ни премиерът отбеляза широколентовия интернет и отделянето на средства за разширяване на достъпа до него, както и добрите български ИТ специалисти.

Заместник-председателят на ЕК поздрави премиера Борисов за сериозната работа на кабинета по темата, като подчерта, че е важно България да бъде активна и по отношение на развитието на Единен цифров пазар. Ансип акцентира върху три основни аспекта на тази дългосрочна европейска стратегия – осигуряването на по-лесен достъп до цифрови стоки и услуги, създаването на подходяща инфраструктура и въвеждането на стандарти за индустрията.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...