Menu
Max_Weber

Михаил Миков: Само БСП бележи траен ръст в подкрепата

БСП е единствената партия, при която се наблюдава траен ръст на доверието в социологическите проучвания, и това се дължи на провежданата опозиционна политика на партията. Това обяви в „Тази сутрин” лидерът на левицата Михаил Миков.

В последното изследване на „Алфа рисърс” доверие в партията бяха изразили 10.2 от анкетираните. „Вижте управляващите – общо правят 40%, а искат да правят промени в Конституцията”, коментира Миков.

„Правителството много говори за реформи, но такива не се виждат”, коментира той и даде за пример предлаганите промени в пенсионното и здравното осигуряване и съдебната реформа.

По думите му една истинска реформа е свързана с икономиката, а в момента само се променят параметрите „при една и съща ситуация”. „Защо като се събират повече пари, са замразени 16 социални плащания”, попита Миков.

„Каквото и да се променя, след години ще дойде момента някой да поиска възрастта за пенсиониране да се вдигне на 70 години”, подчерта Миков, но отказа да коментира предложенията на министър Калфин за вдигането на пенсионната възраст, тъй като бил свикнал да оценява законодателните идеи по тяхната реализация.

„Никой не позволи на Орешарски, правителството и крехкото мнозинство да реализира икономическа политика, която да даде друго усещане сред хората”, заяви лидерът на БСП и допълни, че е крайно време е да се помисли за доходите, защото богатите стават по-богати, а бедните – по-бедни.

На въпрос за евентуалните коалиции на БСП с други партии за предстоящите местни избори, Миков заяви, че те ще бъдат базирани на политики, а не на съюзи с партии, „които само се представят за леви”, имайки предвид АБВ. „АБВ е само една от партиите с претенциите за лявост. Но са възможни коалиции на места”, отбеляза все пак той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...