Menu
Max_Weber

Борисов: Българската дума за геноцид е масово изтребление

Премиерът Бойко Борисов изненадващо се появи в парламента и проведе среща с Радан Кънев, депутати от ГЕРБ и председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Докато бе в стаята на Цачева от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева предложи редакция на проекторешението, с което България признава арменския геноцид в Османската империя, информира Нова телевизия.

В предложения от нея вариант думата "геноцид" е изменена с определението "масовото изтребление". В тази връзка Борисов няколко пъти повтори именно тази формулировка и обяви, че "това са българските думи" за случилото се, пише БГНЕС.

"Винаги в ГЕРБ сме отчитали това, че на границата с Турция има проблеми. Те направиха жестове към нас с износа на месо, където контрасанкциите на Русия ни удариха много. Надявам се, че ясното разграничение между Османска империя и сегашна Турция и безспорният исторически факт, че са изтребени хора тогава, ще се отчете от турското правителство”, коментира премиерът.

"Не можем да направим по-различно от това да признаем масовото изтребление на арменците, защото ГЕРБ е партия, която винаги е била против това", допълни Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...