Menu
Max_Weber

АБВ ще иска ремонт на кабинета

С внушително мнозинство Георги Първанов беше преизбран за председател на АБВ. Резултатите от прекия вътрешнопартиен вот бяха обявени на Националната конференция на партия. Пред форума Първанов се обяви за ремонт на кабинета. Настоява за смяната на 5-ма министри – тези на икономиката, енергетиката, отбраната, външните работи и образованието, информира БНТ.

Близо 94% от членовете на АБВ са дали гласа си за Георги Първанов. Във вота са участвали около 27 хиляди души, включително и от чужбина.

Веднага след фанфарите Първанов поде и болезнените теми. Призна, че на 6 месец от управлението лимитът на компромисите значително е изчерпан. Заяви, че АБВ няма да приеме да е петото колело в управлението.

Основният критерий, по който АБВ формира отношението си към правителството е ефективността, посочи Първанов. И конкретно назова слабите, според него, страни в управлението. Нарече слаб министъра на отбраната,смята, че работата на външно министерство е вредна за българите, дейността в енергетиката определи като безпомощна, в икономиката вижда само кадрови чистки, а в образованието смята, че се случват странни неща.

“Няма как с толкова пробойни в кабинета да кажем, че правителството е силно. Поне аз не мога да си сложа ръка на сърцето и да го кажа”, посочи Първанов.

Отговори и на критиките – защо АБВ стои във властта като има толкова резерви. Уточни, че не стоят, а здраво работят, похвали Ивайло Калфин, че в социалната сфера е свършил повече от всички досегашни свои колеги.

Относно предстоящите местни избори Първанов отбеляза, че АБВ е отворена за коалиционно партньорство. Смята, че тези взаимоотношения трябва да са на принципа на равнопоставеността. Призова съпартийците си да изградят структури във всяко населено място.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...