Menu
Max_Weber

Михаил Миков: Няма да участваме в приемането на окончателното решение на КСНС

„БСП няма да участва в приемане на окончателното решение на КСНС. За нас неприемливо в такъв формат да се обсъжда състоянието на отбраната и въоръжените сили без преди това ясно в НС да са обсъдени всички параметри на ситуацията в момента.” Това заяви пред медиите председателят на НС на БСП Михаил Миков след провелото се заседание на Консултативен съвет по национална сигурност при президента на тема: „Развитие на Въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност“. 

По думите му предвиденото постепенно увеличение на процента от БВП на страната за отбрана не държи сметка за други сектори.  Той обясни, че едно предварително залагане на КСНС на такова увеличение на разходите за отбрана не отчита  другите сектори, които също се нуждаят от сериозни средства. Миков бе категоричен, че такъв подход е крайно неприемлив за левицата.

„Трябва да има много повече информация в обществото за състоянието на отбраната, за ангажиментите, които поема България и за сигурността като комплекс от въпроси”, каза още той. Важните  въпроси според председателя на БСП са демографският въпрос, икономическото развитие на страната, въпросите за образованието и здравеопазването. „Всичко това  ни кара да не участваме в това решение”, заяви Миков. По повод доклада на министъра на отбраната, лидерът на левицата коментира, че малко пресилено се драматизира ситуацията, за да се обоснове повишаването на разходите за отбрана.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...