Menu
Max_Weber

Лиляна Павлова откри обновения парк на Карлово

След няколко седмици очакваме да бъде одобрена новата Оперативна програма „Региони в растеж“, заяви регионалният министър. Още в първия мандат на премиера Бойко Борисов започнахме да влагаме усилия да променим облика на българските градове. Карлово вложи 5 млн. лв. европейски средства за подобряване на градската си среда, заяви при откриването на втория обновен парк в града министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Карлово има своята история и мястото си в нея, но за да останат младите и да живеят тук трябва да подобрим условията за живот. Буквално след няколко седмици очакваме да бъде одобрена новата оперативна програма „Региони в растеж“ и чрез нея има резервиран бюджет от 15 млн. лв. за града.  С тях може да се довършат проектите за градска среда и да се обнови главната улица, коментира регионалният министър.

Извън тях ще дадем възможност на общината да кандидатства за развитие на туристическите аткракции на принципа на финансовия инженеринг. По този начин и чрез развитието на културно-историческия туризъм ще се даде възможност и за съживяване на бизнес средата в града, посочи още министър Павлова.

Тя пожела на местните да ползват парка със здраве, бабите да разхождат внучетата си и да го пазят с грижата на добър стопанин.

Пред журналисти министър Лиляна Павлова коментира, че за 39 общини по новата оперативна програма „Региони в растеж“са предвидени 1.7 млрд.лв. “Юни ще бъде отправена покана към общините да кандидатстват по проекти за финансиране от програмата. Предвидени са средства за подобряване на градска среда, модернизиране на  градския транспорт, енергийна ефективност и оборудване на обществени сгради. По друга ос са планирани 350 млн. лв. за ремонт на второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Програмата ще подкрепя и реформата в здравеопазването във всички населени места, закупуване на линейки – високопроходими реанимобили и за подобряване на инфраструктурата в спешните центрове. Друга компонента на програмата са туризмът и туристическите атракции”, каза Лиляна Павлова.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...