Menu
Max_Weber

Драгомир Стойнев: Удрят мен, за да отслабят БСП преди изборите

Удрят мен, за да отслабят БСП преди местните избори. Атаките идват от лявото. Ние се самоизяждаме. Това бе коментарът на зам.-председателя на „червените” Драгомир Стойнев в „Тази сутрин”, след като оставката му бе поискана от другари през уикенда.

„Моята оставка не е проблем. Ако това ще помогне на партията, аз съм готов. Но какво ще ни донесе това? Прилича на един много добре организиран сценарий – в БСП да се изпокараме преди изборите. В лявото най-големите атаки идват от АБВ и от партията на Татяна Дончева”, коментира Стойнев.

Той постави въпроса – защо точно сега срещу него върви атака, а това не се е случило на конгреса на социалистите: „Точно, когато структурите трябва да се подготвят за местните избори, като че ли се налага една вътрешнопартийна битка за постове, които мен лично не ме интересуват. Моят хоризонт е перспективата в лявото. Хора се възползват в тази ситуация да отслабват БСП”.

онкретни обвинения към Стойнев дойдоха от Румен Овчаров, който преди дни заяви в „Лице в лице”, че като министър е управлявал под диктовката на Цветан Василев и не е представлявал БСП в кабинета.

На тези критики Стойнев отговори така: „Много тежки обвинения, присъщи на политици от прехода. Най-големите обиди към мен са идвали от Румен Овчаров, Румен Петков и Георги Първанов. Ние сме от различни поколения, с различен хоризонт. Може би заради това не станах лидер на БСП. Водил съм разговори със Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Тяхното условие беше в енергетиката да се въведе ред и да не се обслужват корпоративни интереси. Пеевски и Василев се превърна в универсално оръжие за натиск. И за вас могат да кажат, че сте назначен в сутрешния блок, за да обслужвате нечии интереси и вие трябва да започнете да се оправдавате. Това са партийните игри. Моята амбиция е да покажа, че лявото не е интрига. По някакъв начин трябва да бъда ударен. Защо при моето управление не изникна корупционен скандал? Разбира се, че бях министър на БСП”.

На въпрос дали БСП ще участва заедно с БСП и Движение 21 на местните избори, Стойнев заяви, че това ще се случи, ако има общи кандидатури за кмет, но без общи листи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...