Menu
Max_Weber

Валери Симеонов: ДПС е заплаха за човечеството

Движението за права и свободи е опасно не само за България и българския народ, включително и за неговите манипулирани и наплашени избиратели. То е заплаха за човечеството. Това заяви от парламентарната трибуната председателят на групата на Патриотичния фронт Валери Симеонов, предаде агенция БГНЕС.

Симеонов отправи тежки критики заради поведението на ДПС при минутата мълчание след приемането на решение за признаване на масовото изтребление на арменците от Османската империя. Тогава ДПС бе единствената парламентарна група, която не уважи минутата мълчание, а вместо това демонстративно напусна залата, докато другите депутати стояха прави със склонени глави в мълчание.

"Всеки, комуто е останала капчица съвест и зрънце човечност, би станал на крака и би свел глава", каза Симеонов, след като за пореден път направи историческа ретроспекция на събитията, довели до избиването на 1,5 млн. арменци в Османската империя.

"Какви сте вие, представителите на ДПС? Кои сте и на кой кумир се кланяте? Кого представлявате? Че не представлявате българския народ, известен със своята човечност и състрадание, знаем отдавна. Иначе щяхте да си спомните, че и нашият народ е бил подложен на подобни зверства и масово изтребление по време на Османската империя", каза Симеонов.

Той посочи, че от ДПС не служат и на Европа, защото редица европейски държави са признали арменския геноцид. ДПС не представлява и Турция, каза Симеонов, като цитира думи на турският писател Орхан Памук, който признава избиването на арменския народ. През миналата година пък турският премиер Реджеп Ердоган поднесе съболезнования на внуците на арменците и каза "искаме душите на арменците да намерят покой, а на внуците поднасям съболезнования", припомни на ДПС Симеонов и ги обвини, че те са отхвърлили дори този акт на човечност.

"Така ДПС свали окончателно своята маска и показа озъбеното дивашко лице на една антибъларска и антиевропейска организация", каза Симеонов и обобщи мнението си за ДПС, която според него е "мафиотска структура, съставена от феодали, за която времето върви назад". В този поход към миналото ДПС вече се намира някъде в мрачното и кърваво Средновековие на Османската империя, каза Симеонов. Поради тази причина той обеща, че Патриотичният фронт ще продължи да се бори ДПС да бъде изведена и изстъргана от властта на всички нива.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...