Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Българите са сред най-добрите специалисти в сферата на информационните технологии (ВИДЕО)

„Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии.” Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на единствената по рода си в Европа технологична лаборатория на Хюлет-Пакард в София.

"Поздравявам американското правителство и ръководството на компанията, че избра възможно най-доброто място за инвестиции в Европа. Убеден съм, че ви предстоят успехи през следващите години", обясни Борисов. По думите му ръководството на компанията вече има специални програми за сътрудничество с български университети, благодарение на които наши студенти ще имат възможност да се запознаят с най-добрите специалисти в тази област. "Това са производства с най-голяма добавена стойност, най-високи заплати и най-престижни като професия за младите хора. Връщането на българите от чужбина ще стане по този начин - със стабилна държава и създаване на климат и инфраструктура, която да им помогне. Хиляди са се завърнали до момента", заяви премиерът и добави, че българската държава предлага много добри условия за развитие на бизнес. "Ние имаме най-ниските данъци в Европейския съюз. Преди десет години на територията на Бизнес Парк София имаше само поляни. Тогава обещах да направя Южната дъга и сега тя е факт. Много е вероятно да сте се придвижили до тук по нея”, заяви министър-председателят. Той покани присъстващите на церемонията по откриването на новите метроотсечки, която ще се състои на 8 май. „Над 60 хиляди души всеки ден, за 1 лев, ще могат да идват за 7 минути от центъра до тук. Това е огромно удобство", каза още министър-председателят.

 

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...