Menu
Max_Weber

Румен Петков: БСП обрича кандидат-кметовете си на изборна самота

Ръководството на БСП обрича кандидат-кметовете си на изборна самота и това е много голяма грешка. Това коментира в „Тази сутрин” Румен Петков.

По думите му АБВ няма да отиде в ограничен в мащаб на местните избори и заяви, че не може да се говори за път на АБВ към БСП, защото това не е едностранно движение. Той определи поведението на БСП като надменност и неадекватност.

„Не може до онзи ден да си бил носител на плоския данък и днес да си срещу него, само защото си в опозиция. Не може до онзи ден да си съсипал „Белене” и „Южен поток”, днес да си първият сторонник на изграждането на „Белене” и „Южен поток”. Не може до онзи ден да си бил носителят на налагането на санкциите срещу Русия и днес да казваш, че тези санкции трябва да бъдат отменени”, заяви Петков.

„Хората тези неща ги виждат, хората са чувствителни и тази непоследователност възмущава. Това е част от причините за срива на БСП”, посочи той.

За работата си с ГЕРБ зам.-председателят на АБВ каза, че е доволен, защото разговорите между управляващите партии са станали по-чести. Скоро се е провела и работна среща, на която Петков даде висока оценка. „Може да бъде наложено друго усещане за институционализъм”, заяви той.

Бившият вътрешен министър обаче критикува ГЕРБ за работата в митниците. „Този модел на Танов и тановщината в митниците съсипва фиска България”, заяви той.

За миналата година само от контрабанда щетите са над 1 милиард, посочи Петков. „Ако държавата има воля, трябва да изгради два обществени съвета. Единият да контролира вноса и продажбата на горива, а другият – да контролира производството и продажбата на цигари”, заяви той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...