Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Да обявим война на джигитите!

"Да обявим война на джигитите на пътя, като видиш някой да кара опасно, звънни или застани пред колата му. Майка му ще се сърди, че си му навлякъл неприятности, но ще му спасиш живота." Този призив отправи премиерът Бойко Борисов по време на церемонията за връчване на годишните награди "Достойните българи".

Не може цяло село да гледа как едни карат като луди и да не направи нищо. Ако се бяха обадили в КАТ, сега петима млади хора щяха да са живи, заяви още Борисов.

Похвално е, че обръщате внимание на хората направили нещо добро и достойно, но нека заедно направим живота на тези другите труден, каза още Борисов.

"Тук сега наградихте човек, спасил живота на бебе, а снощи заради джигита на пътя пет отгледани бебета си отидоха от този свят точно когато трябваше да започне живота им", каза още Борисов.

В словото си премиерът благодари на всички хора, участвали в доброволчески и спасителни акции, свързани с бедствията от миналата година - пожарникари, военни, пилоти, лекари, багеристи и пр. Голяма част от наградите "Достойните българи" бяха дадени именно на хора, участвали в спасителни акции при наводненията от миналата година и снеговалежите от тази.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...