Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Намерих му цаката

"Намерих му цаката – как се събират повече пари в държавата. Само не мога да се сетя защо не го направихме това с Дянков преди." Това обяви пред БТВ премиерът Бойко Борисов.

Във втория мандат се захванахме със сивата икономика, събрахме си повече приходи. Така че има за пенсии и за магистрали, заяви Борисов. Важното е, че сме си направили ревизия на грешките. Маса народ си замина от ГЕРБ - от Искра Фидосова до Симеон Дянков.

Когато реша кой да избера за партньор, ще кажа първо на вас, отвърна Борисов на въпрос за партньорство с ДПС. Дали ще издържи коалицията в сегашния си формат, премиерът коментира с думите: ако издържи… Видяха какво стана преди година и половина.

Относно поведението на държавния глава Росен Плевнелиев в последните дни и дали ще го подкрепи за втори мандат, Борисов каза: Като дойдат президентските избори, ще кажа.

Аз съм против независимите кметове, защото политическите кметове чрез партиите, които са ги излъчили, трябва да носят отговорност. На предстоящите местни избори ГЕРБ ще излъчи свои кметове. Например, кметът на Ботевград няма да бъде кандидат на ГЕРБ, каза министър-председателят по темата за охолния живот на редица градоначалници, разкрити от разследващи журналисти.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...