Menu
Max_Weber

Премиерът Борисов се срещна с външния министър на Испания

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с министъра на външните работи на Кралство Испания Хосе Мануел Гарсия-Маргайо и Марфил. Той е на официално посещение в София по покана на българския министър на външните работи Даниел Митов.

В рамките на разговора бяха обсъдени развитието на двустранните отношения и сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, както и възможностите за задълбочаване на партньорството между страните ни.

По време на срещата двамата изразиха общото си мнение, че България и Испания, като външни граници на ЕС, имат сходни проблеми по отношение на миграционните процеси. Външният министър на Испания Маргайо и министър-председателят Борисов обсъдиха предизвикателствата пред държавите във връзка с бежанските потоци в контекста на последните решения на Европейския съвет.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...