Menu
Max_Weber

Надзорният съвет на НЗОК иска спешна среща с министър-председателя и министъра на здравеопазването

На свое заседание днес, 13.03.2014 г., Надзорният съвет (НС) на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) реши да поиска спешна среща с министър- председателя на Република България, г-н Пламен Орешарски, и министъра на здравеопазването, д-р Таня Андреева, за обсъждане на неотложни проблеми в системата на здравеопазването.

Членовете на НС се обединиха около мнението, че текстът на чл. 22 от Методиката за остойностяване и за заплащане на медицинската помощ следва да бъде преработен, за да се увеличат правомощията на НС при вземането на решения относно изразходването на средствата.


НС одобри предложените от районните здравноосигурителни каси (РЗОК) прогнозни стойности за дейностите на лечебните заведения за болнична медицинска помощ за месец февруари 2014 г. и възложи на управителя на НЗОК да разпореди извършването на проверки на дейностите на болниците, чиято стойност надвишава утвърдената. Проверените и утвърдени стойности ще бъдат изплатени заедно с плащането на дейността за месец март 2014 г.


Източник: Пресцентър НЗОК

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...