Menu
Max_Weber

Каракачанов: В Куманово действаха полукриминални елементи

Няма някакъв сложен заговор, няма някакъв външнополитически заговор – това е абсурд. Просто разпадът на държавността доведе до появата на подобни въоръжени елементи от Косово и Сърбия, които се занимават с полуреволюционна и полукриминална дейност. По този начин съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира случилото се в Куманово.

В студиото на "Тази сутрин" той отбеляза, че хубавото в случая е, че сблъсъците не са се разраснали и всички албански партии в Македония са осъдили насилието.

Лидерът на ВМРО отбеляза, че по силата на Охридския договор от 2001 г. етническите албанци трябва да са представени във властта, като записите са показали, че и тяхна политическа сила е имала определено отношение към корупционните схеми.

Каракачанов посочи, че към момента централната власт в Скопие няма почти никаква власт в албанските територии. По думите му даже в столицата от едната страна на Вардар се пуши свободно в заведенията, докато от другата има тежки глоби.

Той напомни коментарите на албански общественици, че ако македонското правителство не желае да направи промени, които да вкарат страната в ЕС, те сами ще отидат там. Според него това означава, че липсата на европейска перспектива застрашава териториалната цялост на Македония.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...