Menu
Max_Weber

Петър Москов: Няма да се закриват болници

Болници няма да бъдат закривани, каза Петър Москов. Здравният министър направи изказването си в отговор на критиките, че онкодиспансерите ще бъдат обединени с болниците.

„В нито един законопроект няма записано закриване на болници. Ако не дай Боже, имате туморно заболяване, вие ще бъдете диагностицирани на едно място, хистологията ви ще бъде верифицирана на второ, операцията, ако се налага, ще бъде извършена на трето място, химиотерапията - на четвърто и лъчелечението - на пето. Между тези различни болници вие ще се движите като малко животинче в джунгла с епикриза от едното до другото място. Къде е проблемът това да бъде обединено, още повече там, където има възможност тези структури да са в рамките на една сграда, на един двор? Това се прави именно в полза на пациентите. Пациентите и техните лекари са хората, които определят това, не феодализираните лечебни заведения", заяви Петър Москов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...