Menu
Max_Weber

Радан Кънев: Реформи ще има

Реформи ще има, категоричен беше съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Той заяви, че местните избори няма да забавят провеждането на неотложните промени в различни сектори.

Кънев подчерта, че след стабилизирането на страната ни на международната сцена и еврофондовете, вече е налице и повишаване на заетостта, покачване на средните доходи и на инвестиционната активност, което според него скоро ще доведе и до откриване на нови работни места.

„За съжаление остава рискът корупцията и липсата на правосъдие да попречат икономическото оживление да донесе резултати. Заради това основните реформи трябва бързо да бъдат доведени до успешен край. Това са реформите в правосъдието и здравеопазването", смята Кънев.

„Няма друга толкова нагла и всеобхватна корупция и източване на средства като в здравеопазването. Става дума за повече от половин милиард лева и за засягане на финансовите интереси на фармацевтичния бизнес и мениджмънта на частни и държавни болници", допълни Кънев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...