Menu
Max_Weber

Завърши съвместното учение на Военноморските сили на Република България, Румъния и САЩ в Черно море

Съвместното учение на Военноморските сили на Република България, Румъния и САЩ, което се проведе в международни води югоизточно от Констанца, Румъния, завърши на 12 март.

От българска страна в съвместните плавания участва фрегата „Дръзки” с командир капитан II ранг Георги Савов. От румънска страна се включиха „ROS REGINA MARIA“, „ROS BARBUNEANU“ и „ROS SEBASTIAN“, а от американска – ескадрен миноносец „USS TRUXTUN“.


Основните цели на учението бяха повишаване на оперативната съвместимост с военноморските единици на страни-членки на НАТО и подобряване на подготовката на екипажите на море. Предварително планираните комуникационни учения, учения по съвместно тактическо маневриране и по обмен на данни за осветяване на надводната и подводната обстановка бяха изпълнени успешно.


По време на прехода до района за съвместни действия и от него до Пункт за базиране Бургас фрегата „Дръзки” изпълни самостоятелно упражнения на единичния кораб.


Американският кораб „USS TRUXTUN“ е на визита в пристанище Варна от 13 до 16 март 2014 г.


Източник: Пресцентър Министерство на отбраната

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...