Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Стремим се да осигурим възможно най-голям консенсус за реформите, по които работим

Министър-председателят Бойко Борисов отново подчерта необходимостта да бъдат съгласувани с всички заинтересовани страни реформите, които правителството се е ангажирало да провежда. Това става ясно от стенограма от заседанието на Министерския съвет, където темата за реформите е била обсъдена.

Коментарът си министър-председателят е направил по повод одобрените от кабинета предложения за изменения в Кодекса за социално осигуряване, които ще доведат до промени в пенсионната система. „Да, много време и нерви е понякога. И ресурси. Най-вече ресурс. Време трябва да си заделите, но ефектът след това е по-добър”, казва министър-председателят и дава пример с пенсионната реформа и концепцията за реформа в съдебната система.

„Тъй като предстои да се приемат в парламента здравна реформа, правосъдна реформа, сигурност, антикорупционната стратегия, ще ви моля всички парламентарни групи, които представят коалицията в парламента, да се съобразяват с решението на Министерския съвет и това, което гласуваме ние. Би било много лош знак някои от тези реформи или това, което предлагаме да излиза от името на кабинета, в парламента да бъде бламирана една или друга реформа”, посочва премиерът Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...