Menu
Max_Weber

Михаил Миков: Тази година да се върне 10% данък на работещи на минимална работна заплата

Председателят на БСП Михаил Миков поиска тази година да се върне 10% данък на работещи на минимална работна заплата. Той поясни, че левицата внася отново законопроекта за допълнение на закона за данъците на доходите на физическите лица.

Става въпрос за онези необлагаеми 10% от минималните работни заплати.  Миков коментира какво е направило  правителството и мнозинството на четворната коалиция тази година: „Взе на работещите бедни, около 300 000 души в България, по 48 лв и им даде уж увеличение на минималната работна заплата, което е по-малко”.

Председателят на БСП припомни, че вчера административният съд е отменил решението на МС и минималните работни заплати в България от днес са 340 лв. „Спешно сега правителството ще прави действие, ще  коригира, ще ревизира. Големият въпрос обаче стои – защо правителството отне по 408 лв годишно и даде с увеличението на минималните работни заплати 360 лв годишно?”, попита председателят на БСП.

Миков подчерта, че БСП предлага да се върнат в края на тази година 10% данък  на хората, работещи на минимална работна заплата по трудови правоотношения. Той обясни, че предложението се прави във връзка с  преизпълнението на държавния бюджет, за което се чуват много изявления от страна на управляващите, както и по повод на акумулираните излишъци, с които се хвалят от финансовото министерство.

„Внесли сме и закон за прогресивното облагане и ако ползвате данъчния калкулатор ще видите какво печелите от прогресивното подоходно облагане”, заключи Михаил Миков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...