Menu
Max_Weber

Цветанов: Внасяме подписката за промяна в Конституцията

ГЕРБ ще внесе подписката за промяна в Конституцията. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посочи, че към момента има около 125 подписа като се очаква броят им да нарасне след разговор с всички парламентарно представени групи и с тяхното участие в дебатите, които ще се водят.

По думите му обаче към настоящия момент от АБВ имат политическо решение да не подкрепят промените в конституцията.

Ще бъде направено всичко възможно да бъдат чути мненията на БСП и ДПС във връзка с промените в Конституцията, обеща Цветанов. „Ще направим всичко възможно да бъдат чути и техните мнения и ако действително обединим усилията си да постигнем политически консенсус, ще може да имаме тези промени, които са така желани за провеждането на реформата", каза той.

Цветанов е оптимист и по отношение на сигурността на мнозинството.

„Не се разпада, пенсионната реформа е силно подкрепена, както от министър-председателят така също и от работодатели, синдикални организации и разбира се от парламентарната група. Всичко ще бъде подкрепено", заяви Цветан Цветанов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...