Menu
Max_Weber

Кадиев внася законопроект за агитация на майчин език

Депутатът от БСП Георги Кадиев е подготвил и ще внесе в Народното събрание законопроект за промени в Изборния кодекс с единствен текст, с който ще се разреши предизборната агитация на майчин език.

Пред bTV Кадиев обясни, че прави това предложение, защото агитация на майчин език е разрешена във всички държави от Европейския съюз и със забраната й у нас се дава кауза на ДПС.

Агитацията на майчин език в Европа е забранена само в Грузия и Турция, ние с Турция ли ще се сравняваме, попита червеният депутат.

Засега БСП не е застанала зад неговия законопроект. Социалистът обяви, че не иска нито една партия да застава зад предложението му, а всеки един от 240-те депутати да гласува по съвест. Дава си сметка, че много помия ще се излее върху него и дори този законопроект може да сложи край на политическата му кариера.

Той определи като „архаичен национализъм” коментарите в защита на забраната да се агитира на майчин език.

Депутатът предлага при водене на агитация на друг език да се осигурява превод.

„Агитацията на майчин език е смешен проблем. Това не може да е проблем на държавата”, коментира още Георги Кадиев.

Според него най-сериозната заплаха за България е етнически конфликт и това не трябва да се допуска.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...