Menu
Max_Weber

Красимир Янков: Няма реален интерес за съхранение на природен газ, а се дава половин милиард за разширение на „Чирен”

По време на парламентарния контрол депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков и Георги Божинов отправиха въпроси към енергийния министър Теменужка Петкова нужно ли е и как се прави разширението на газохранилище „Чирен”.

Депутатът от левицата Красимир Янков попита защо се дават половин милиард лева за разширение, при положение, че няма заявен реален интерес за съхранение на природен газ. Той обясни, че до този момент единственият, който съхранява газ, е Булгаргаз.

По думите му „Овергаз” и гръцката ДЕПА са правили запитване, но нямат конкретни, реални стъпки, с които да е обосновано това разширение. „Не чух отговор как тези пари ще бъдат възстановени от дружеството, което прави същите тези разходи. Обръщам Ви внимание, че в момента самото газохранилище е полупразно и вместо Министерство на енергетиката да даде тласък на възможността алтернативни начини – „Южен поток”, реверсивни връзки, по които да достига газ в България, за да няма кризисни ситуации, Вие сте дали съгласие да бъдат похарчени близо половин милиард лева”, каза още Красимир Янков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...