Menu
Max_Weber

Цветан Цветанов: Необходима е устойчивост в законодателството, за да осигурим сигурност за инвеститорите в областта на енергетиката

Когато говорим за енергетика и за европейска енергийна  политика, няма как да не минем през националната ни политика, за да стигнем до европейската. Освен националната ни политика, трябва да бъде разгледана и националната ни сигурност. На първо място трябва да бъдем част от европейското законодателство и да бъдем истински европейски партньори. Това каза Цветан Цветанов по време на международната конференция „Енергийна стратегия  за Европа – диверсификация и енергийна сигурност“, която се състоя в София.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на Делян Добрев за това, което е направил като председател на Комисията по енергетика. „Това е човекът, който много бързо успя да убеди всички колеги за важността да бъдат приети Законът за енергетиката и  Законът за енергийната ефективност. Тези законодателни промени са част от политиката на правителството и част от стандартите на Европейския съюз“, подчерта Цветанов.

Той благодари на министър Теменужка Петкова за работата й и на новия шеф на КЕВР. „Иван Иванов е безспорен капацитет, получил подкрепата на всички депутати. За първи път бе осъществен демократичен и прозрачен избор на този регулатор.  Това беше огромна заслуга на всички парламентарно представени партии, които избраха членовете на независимия регулаторен орган“, посочи Цветан Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че е  необходима устойчивост в законодателството, за да бъде осигурена сигурност и предвидимост за инвеститорите и за обществото. „Когато нямаме правна сигурност, липсва задълбочен анализ и се отдалечаваме от европейските практики, отблъскваме потенциални инвеститори в областта на енергетиката“, подчерта още Цветанов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...