Menu
Max_Weber

Георги Първанов: Предложените промени в Конституцията са неприемливи за АБВ

„За нас направените предложения за промяна в Конституцията относно съдебната власт са неприемливи“. Това заяви в парламента президентът (2002 – 2012 г.) и лидер на ПП АБВ Георги Първанов, цитиран от Би Ти Ви.

„Ще имаме възможността по всеки един от пунктовете на промените да коментираме и да изразим възраженията си. Това не е промяна, която може да направи съдебната власт по-ефективна. Няма да бъдем вносители на такива предложения и ще отстояваме своята визия, изразена в предложения в нас проект по Закона за съдебната власт”, заяви още Първанов.

Той обяви още, че АБВ има готовност да подкрепи подписката на БСП за сезиране на Конституционния съд за дълга от 16 млрд. лева. „Предложил съм на председателя на БСП Михаил Миков да направим една среща на наше ниво и да изясним проблема”, каза той.

„АБВ има свое политическо решение да подкрепи тази подписка, ако не достигат нашите подписи. Искаме този въпрос да се изчисти и изясни. Скептичен съм, че това предложение, което е написано, би могло да мине през Конституционния съд”, заяви още Първанов.

За напрежението в Гърмен лидерът на АБВ заяви, че „това е най-лошият възможен сценарий да етнизираме изборите и политиката”. „Има такива опити. Някой се опитва да лови риба в мътна вода”, допълни той.

„Държавата трябва да си свърши работата, свързана с подобен род незаконни застроявания и които са в противоречие с обществения ред. От друга страна, държавата трябва да респектира всички онези, които се опитват да провокират напрежение”, обясни Първанов.

По думите му след Гърмен може да се случат такива неща в много от българските общини, включително и в големи градове. „Има опасност от гърменизация на политическия изборен процес”, каза още Георги Първанов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...