Menu
Max_Weber

Атанас Мерджанов за Гърмен: Престъпно e бездействието на институциите

„По случващото се в Гърмен има престъпно бездействие на всички власти и отчайващо проявление на изпълнителната власт”. Това заяви в ефира на BTV зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов.

По думите му упрекът е към правителството, защото за тези 7 месеца МВР не е направило нищо по отношение на битовата престъпност.

„Представителите на МВР показаха и в този случай, че не умеят да разговарят с враждуващи помежду си хора и да вземат нужните мерки”, категоричен бе той. Мерджанов продълви, че изпълнителната власт на места пропуска да вземе действия, с оглед или на политически или на патийни, или на частно икономически интереси. Зам-председателят на групата на левицата заяви, че предложението на Бъчварова да се сложат камери няма да помогне, защото така няма да се реши нито проблемът с битовата престъпност, нито проблемът с безработицата, нито този с липсата на образование.

Депутатът подчерта, че именно с цел предотвратяване на битовата престъпност е била програмата „Сигурност” на правителството на Орешарски жандармерията да отиде в населените места. Социалистът припомни, че тогава тази реформа е била отречена.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...