Menu
Max_Weber

Бъчварова: Случилото се в Гърмен е битов инцидент

Случилото се в Гърмен е битов инцидент, около който има политически спекулации и опит да бъде квалифициран като етнически конфликт, какъвто не е. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна  Бъчварова, цитирана от БТВ.

Тя уточни, че петима души вече са обвинени, като сред тях има и лица от ромски произход, които са хвърляли камъни. Двама души са в  ареста, като единият от тях е в Шумен и ще бъде конвоиран до Гоце Делчев. Други няколко са с парична гаранция и обвинени за причинена лека телесна повреда и за хулиганство.

Сред петимата арестувани са установени и подбудителите на инцидента. Ако е имало незаконно живеещи роми в махалата в Гърмен, те  вече са напуснали района и няма как да бъдат санкционирани, обяви министърът на вътрешните работи.

Кметът на общината изчаква успокояване на обстановката, за да монтира видеонаблюдение, каза още Румяна Бъчварова.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...