Menu
Max_Weber

Георги Първанов се срещна с представители на българската общност в Тел Авив

На тридневно посещение в Палестина и Израел пристигна президентът (2002-2012) Георги Първанов, председател на Политическа партия "АБВ".

Вечерта на 1 юни, в резиденцията на българския посланик в Тел Авив, се състоя среща с представители на българската общност, на която присъстваха лидери на организации на българските евреи, общественици, изтъкнати юристи, бившите израелски посланици в България Авраам Шарон и Давид Коен.

В приветствието си към гостите Георги Първанов изтъкна важната роля, която Израел заема във  външната политика на България и традиционно активните отношения между двете страни в различни области от взаимен интерес. Каквито и правителства да се сменят в България един елемент остава приоритетен – близките връзки с българската общност в Израел, подчерта също той.

Днес, в Рамалла започва официалната програма, където предстоят разговори с президента Махмуд Аббас и други палестински политици.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...