Menu
Max_Weber

Министър Греков: Животновъдите ще бъдат с предимство при очертаването на пасища и мери

Животновъдите ще бъдат с предимство при очертаването на пасища и мери. Това обяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Кърджали. По думите му, целта е пасищата да бъдат отдавани на стопани, които реално се занимават с животновъдство.

Зам.-министър Бюрхан Абазов поясни, че за да бъдат защитени истинските животновъди в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи се предлага да бъде направена промяна, която да защити собствениците на животни. „Тя предвижда в едно землище с предимство първо без търг и конкурс да получават пасища и мери тези стопани, които притежават животни в дадения район, а после останалите кандидатстващи лица", уточни зам.- министърът.


Зам.-министър Абазов каза още, че през тази година ще бъде създаден Регистър на земеделските стопани, отглеждащи тютюн. Целта на регистъра е да бъдат обхванати всички тютюнопроизводители в страната, площите, районите и количествата по сортови групи. След изготвянето му ще има по-голяма яснота по отношение на производството и ситуацията в сектора като цяло, заяви зам.-министър Абазов.


Източник: Пресцентър Министерство на земеделието и храните

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...