Menu
Max_Weber

Мая Манолова: Президентът предизвика национален референдум в нарушение на закона

„Ако президентът Плевнелиев спазваше българските закони, трябваше да изчака датата 17 юни и да внесе своето предложение. Сега той въвлича цялото народно представителство в играта „Референдум на инат”.  Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова пред журналисти в парламента.

Тя обясни, че президентът е предизвикал национален референдум в нарушение на закона, защото според Закона за референдумите същото предложение може да бъде внесено 1 година след неговото отхвърляне от НС. Манолова припомни, че то е било отхвърлено на 17 юни 2014г.

”Възникват въпросите дали Плевнелиев е над законите и те важат само за българските граждани”, каза още народният представител. По нейните думи част от въпросите биха получили подкрепа от парламентарна група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. „ГЕРБ са готови да си затворят очите пред такова нарушение, но в същото време да търсят буквата и запетаята, за да отхвърлят предложения, направени от опозицията по важни за българските граждани теми”, коментира Манолова.

Тя обясни, че става въпрос за предложенията, свързани с частните съдебни изпълнители и произвола на банките над българските граждани. „Отхвърлени бяха нашите предложения банките да не могат без участието на длъжника да осъждат техни длъжници, които не са си изпълнили задълженията.

Отхвърлиха и предложението да се намалят таксите на съдебните изпълнители, за обжалване на оценките на недвижимите имоти, които се изнасят и продават на публична пордан”, подчерта депутатът. Тя показа папка с писма от гараждани, които са й изпратили, за произвола на банките и частните съдебни изпълнители.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...