Menu
Max_Weber

Георги Първанов: Радвам се, че има толкова млади хора, привързани към идеите на АБВ

„Много се радвам, че  има толкова млади хора, свързани и привързани към идеите на ПП АБВ” . Това заяви лидерът на ПП АБВ и президент на Република България (2002 – 2012 г.) Георги Първанов на младежка дискусия на тема „Младите патриоти в политиката”, организирана от Младежката организация на АБВ в Перник.

„Винаги съм твърдял, че младите са в политиката, защото искат да успяват. Нужни са вашите идеи, защото не само българската, а и европейската политика е в тежък дефицит на идеи”, сподели още Георги Първанов.

На срещата той обясни какво е да си патриот днес и кое ни изпълва с национална гордост.

„Приобщаването на етносите е важно, защото е условие за успеха на нацията. Нация сме всички, които живеем на територията на България. Това обаче не ни прави по-малко съпричастни към тежненията на сънародниците ни в чужбина. Всички си оставаме духовна общност", каза Първанов.

По думите му към етносите днес се подхожда като към контингент гласоподаватели, внимание им се обръща единствено във времето на избори от определени политически сили, които по метода на покупко-продажбата си гарантират по-висок процент на вота. „Освен, че им се плаща за изборите, им се правят компромиси, свързани с неиздължаване на сметките за ток, изграждането на жилища, които не са регламентирани, а това поражда обществено напрежение”, обясни Георги Първанов.

Той сподели, че сега трудно можем да видим ярки прояви на героизъм, каквито е имало в  миналото. Даже на спортния терен не отбелязваме почти никакви победи, които да ни изкарат на улицата, да развяваме байрака и да викаме :"Българи юнаци", сподели още  Георги Първанов.

На срещата лидерът на Националната младежката организация Нина Найденова предложи  във всяка една община младежите от АБВ да направят картотека на всички паметни плочи. „Българското историческо наследство не е само това, което е под егидата на ЮНЕСКО,  а всяка паметна плоча.  Да познаваш историята си е да познаваш миналото на родното си място и родовата си история”, смята Нина Найденова. 

След дискусията младежите разгледаха  Подземния минен музей и крепостта „Кракра” в Перник.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...