Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Осигурихме 195 млн. лв. по проекти за пожарната

Миналата година на Пожарната /ГДПБЗН/ бяха доставени 134 пожарни автомобила, сега 67 нови, както и още шест, които са снабдени със специално оборудване с мониторинг, идентифициране на пожарните огнища. Това публикува във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Истински се радвам, че моите бивши колеги ще имат възможност да работят с такава техника, която ще допринесе за справянето с бедствията и горските пожари и ще облекчи работата им, допълва министър-председателят.

ГДПБЗН не беше предвидена като бенефициент по Оперативната програма, но екипите на министър Ивелина Василева, на Главната дирекция на пожарната и на колегите от МВР стартираха преговори с ЕК, в резултат от които успяхме да убедим нашите партньори, че е необходимо да подкрепим усилията на ГДПБЗН за справянето с щетите от наводненията и за борбата с горските пожари.

Така бяха осигурени 195 млн. лв., за два проекта, които се реализират, пише в заключение премиерът Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...