Menu
Max_Weber

Радан Кънев: Не ни интересува власт, зависима от ДПС

За мен и колегите ми от Реформаторския блок власт, която зависи от ДПС, не е ценност и не ни интересува. Всъщност офертата на ГЕРБ беше точна такава – кабинет на малцинството, който да разчита и на БСП, и на ДПС за ключовите гласувания. Отговорът ни беше категоричен отказ, въпреки че имаше натиск върху на нас на три пъти, припомни в “Денят започва” лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на реформаторите Радан Кънев в коментар за думите на премиера Борисов, че Блокът трябва да е благодарен на ДПС, че е още във властта.

Властта сама по себе си не е ценност. Ценност е да можеш да променяш живота на хората за по-добро, продължи той. Ако се краде по-малко, ще има по-добро лечение, по-добро образование, а това зависи от съдебната система и прокуратурата и затова те са в основата и са най-важните, обясни Кънев и добави: “Няма как управление, зависимо от ДПС, да реформира правосъдието, където са се вгнездили навсякъде и мърсуват.”

Според него ДПС са фактора, който се опитва да разруши коалицията. Официално Лютви Местан формулира “политическата цел да разделят добрите ГЕРБ от лошите реформатори и патриоти, за да могат след това на спокойствие да удушат добрите ГЕРБ”, заяви Кънев и допусна, че в ГЕРБ добре знаят какво ги очаква, ако останат сами с ДПС във властта – бавна и сигурна политическа смърт и то за месеци, а не за години. Общите им гласувания са грешки на ГЕРБ – плоския данък, абсурда с пенсионните фондове, запазването на НСО и против по-лесните рефенердуми. Това са дълбоко ретроградни теми и не е мъдрост или хитрост на ДПС – те използват грешките и на ГЕРБ, и нашите, за да представят себе си като важна част от баланса в Парламента, а те не са. Много важно е те да престанат да бъдат такива и в местната власт, продължи анализа си Радан Кънев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...