Menu
Max_Weber

Георги Кадиев остава част от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

Георги Кадиев остава член на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Това стана ясно след тайно гласуване на членовете на групата. Резултатът бе обявен от депутата от левицата Красимир Янков.

„Според правилника на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ необходимо е две трети от членовете на групата да заявят воля за изключването. От проведеното гласуване имаме един колега, който не се включи, защото е в командировка, а от останалите 38 - 24 колеги са поискали изключването на Кадиев и 14, които са против. При това положение не се събират необходимите две трети гласове за изключването му”, обясни процедурата депутатът.

Красимир Янков заяви, че оттук нататък е личната воля на Кадиев, при условие, че има гласуване, което се е провело според неговото искане – тайно.  „Ние сме партия, за която е важен всеки член, включително и член на парламентарната група. Но той е важен заради позицията, която отстоява, заради това как той отстоява колективните решения. Ние като партия, функционираме на база на решенията на мнозинството”, подчерта Янков. Той припомни, че има ясен вот при обсъждането на парламентарната група Кадиев да се съобрази с решението й и да оттегли този законопроект, както и да спазва занапред процедурата.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...