Menu
Max_Weber

Румен Петков: АБВ не извива ръцете на ГЕРБ

ПП АБВ не участва в процеса на извиване на ръцете на ГЕРБ - ние не сме поставяли нито ултиматуми, нито сме имали и прекомерни кадрови искания. Ние се водим от политики, от предизборни ангажименти. Това заяви в предаването “Още от деня” по БНТ Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ в коментар на поставения от Патриотичния фронт ултиматум за подкрепа на мандатоносителя.

По повод намеренията референдумът, който се отнася до промени в изборния закон, да се проведе наедно с местните избори, Румен Петков е на мнение, че по този начин вотът ще бъде утежнен чисто технологично. „Ние от АБВ сме първите, които заявихме необходимостта от такъв референдум. Искам да кажа на всички много ясно пред какво ще бъдем изправени. Във всички села, които са около София ще има пет избора, ще се наложи хората да гласуват с по пет бюлетини. Това технологично във времето как си го представяте? Чисто технологически не виждам как ще се случи това. Интересно ми е дали Росен Плевнелиев ще си подаде оставката, ако референдумът пропадне. Ние предложихме да се облекчат правилата за свикване на референдуми, но никой не ни чу. Въпросът със задължителното гласуване е конституционен. Това са много сложни въпроси и те трябва да бъдат решавани след сериозен диалог с гражданите“, коментира Петков.

По повод обявените от АБВ номинации за местния вот - кандидат-кметове за Шумен, Велики Преслав и Нови пазар – Румен Петков обясни, че това е следствие от нежеланието за диалог от страна на ръководството на БСП. „Никого не сме изненадали. Просто ние вървим по нашия път. Ние многократно сме заявявали, че ръката ни е протегната за широк системен диалог вляво. За съжаление този диалог, поради нежеланието на ръководството на БСП, не се получава. И ние продължаваме по пътя си напред. Само седмица преди това председателят на БСП в Шумен именно заяви, че БСП тръгва самостоятелно за трети мандат. Ние се видяхме с кмета на Шумен с вицепремиера Калфин, разговаряхме на тази тема. Така че там нещата бяха предопределени от ръководството на БСП. Но, пак казвам, това е системна политика на ПП АБВ. Ние не просто ще търсим нашата идентификация. Кандидатурите и в трите общини, в които представихме кандидатите, са много силни, много убедителни. И аз разчитам не просто на добро представяне, разчитам на успех. Аз съм убеден, че немалка част от хората, които са гласували за БСП, ще подкрепят нашите кандидати, и заради качеството, което предлагаме, но и заради реалната политика, която те анонсират пред обществото“, каза още Румен Петков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...