Menu
Max_Weber

Бойко Борисов иска по-широк дебат по цените на електроенергията

Премиерът Бойко Борисов е поискал по-широк дебат по формирането на цените на електроенергията. Това става ясно от стенограма от заседание на Министерския съвет, където темата е била обсъдена.

Министър-председателят е препоръчал на министрите, работещи по нормативните актове относно регулацията в сектора, да проведат срещи с ресорните парламентарни комисии. Според Борисов някои от актуалните предложения, свързани с увеличаването цената на електроенергията за индустрията, не са добри.

"20% за бизнеса, за индустрията да се вдигне цената е много. За мен не е добро, защото вдигне ли се цената на тока, особено за индустрията, не се регулират дори и пазарните дялове. КЕВР го излъчи парламентът и ние не се месим. А и нито е редно, нито искаме да го правим, но парламентарната комисия има тези права да им каже как са правили ценообразуването. Не може на държавната компания за капиталови ремонти да се дават 48 стотинки, а на частната 1500 лева за едно и също нещо", е обяснил премиерът.

По думите му така подредена темата трябва да отиде за обсъждане в парламента. "Това няма да е хубав знак и към инвеститорите, няма да е хубав знак и въобще към нашето производство, родното. Много е лесно да се говори популистки, но винаги съм казвал, че който и министър да провежда дадена политика, кабинетът, заставайки зад него, трябва да е убеден и в същото време на 100% откровен с парламента", е посочил Бойко Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...