Menu
Max_Weber

Депутатът от ДПС Янко Янков: Може да поискаме актуализация на бюджета

"Възможно е да предложа на парламентарната група да поискаме актуализация на бюджета", съобщи за БЛИЦ депутатът от ДПС Янко Янков. Според него причината за това са нарасналите приходи в хазната, за които обяви премиерът Бойко Борисов.

"Ако тенденцията е устойчива, трябва да се спази принципа за справедливост при харченето на обществените финанси", допълни той.
Според Янков парите трябва да отидат за повишаване на социалния статус на гражданите, който продължава да е най-ниския в ЕС. Пари са нужни още и за пострадалите от бедствията региони, както и за модернизацията на армията.

ДПС още не е обсъждало въпроса за актуализацията, но прецизното им наблюдение върху приходите в бюджета ще продължат и ако през третото тримесечие те продължат да бележат ръст, парламентарната му група ще внесе такова искане.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...