Menu
Max_Weber

65-годишнината на дипломатическите отношения между България и Китай бе отбелязана с пощенска марка

Заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на външните работи Георги Тодоров и Ангел Величков, председателят на Комисията по външна политика на Народното събрание Янаки Стоилов и посланикът на Китайската народна република у нас Уей Дзинхуа, валидираха пощенска марка, посветена на 65 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави.

„Това е втората пощенска марка, която през последните години се посвещава на дипломатическите отношения между България и Китай”, заяви заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров. Той припомни, че през 2009 година бе валидирано специално издание по повод 60-годишнината от историческото събитие.


„Въпреки географската отдалеченост и различията в мащабите, пътят на развитие между България и Китай се основават на традиционно добри приятелски отношения”, заяви заместник-министърът на външните работи Ангел Величков. Той подчерта, че през изминалите няколко месеца сме свидетели на активен диалог на високо и най-високо равнище между двете страни. Доказателство за това е и планираната размяна на делегации на различни нива през 2014 година, която ще даде допълнителен тласък на развитието на двустранното сътрудничество, посочи Величков.


Отношенията между двете страни достигнаха до едно по-високо ниво през последната година, заяви от своя страна посланик Уей Дзинхуа. По думите му богатата история на двустранните отношения, устойчивата положителна динамика и активният обмен на всички нива са основани на взаимно доверие, уважение и добра воля.


Филателното издание, изобразява скалния релеф Мадарски конник, който е символ на Първата българска държава и Синия дървен кон, който според древния китайски календар е символ на настоящата година. То се състои от блок с една пощенска марка, илюстрован плик и специален пощенски печат. Тиражът на марката е 17 000 броя, а на плика – 1567 броя. Художник на проектите е Емилиян Станкев.


Източник: Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...