Menu
Max_Weber

Мажоритарното гласуване е най-краткият път към двуполюсния модел, смята депутат от БСП

„Никой не е казал, че обществото иска мажоритарни избори. Нека се обърнем към българите, за да изразят своето мнение, но трябва да знаят, че мажоритарният вот не е панацея и има своите недостатъци”. Това заяви в ефира на Нова телевизия народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев. По думите му това е най-краткият път към двуполюсен модел. Той обясни, че при този тип гласуване при балотаж се избира само между дама кандидати. „Ако искаме двуполюсна система, нека се спрем на него”, заяви народният представител от БСП. 

Чавдар Георгиев подчерта, че мажоритарният избор не е тема на обществото в момента и нито ще се реши на тези, нито на следващите избори. „Темите на обществото са други. Важна тема е здравеопазването и крахът на здравната реформа”, заяви депутатът от левицата.

„Ако колегите от ГЕРБ подкрепят нашето предложение за мерки, с които да се спре манипулацията на изборния процес, това ще е стъпка към по-честни избори”, категоричен бе Чавдар Георгиев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...