Menu
Max_Weber

Министър Греков се срещна с испанския посланик Н. Пр. Хосе Луис Тапиа Висенте

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа Висенте, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в България. По време на срещата в МЗХ, двамата обсъдиха въпроси от взаимен интерес в областта на земеделието.

Министър Греков посочи, че България е страна с традиции в селското стопанство и има благоприятни почвено-климатичните условия за отглеждането на много култури и развитие на животновъдството.


„Ние можем да използваме испанския опит за поливното земеделие, оранжерийното производство и развитието на лозарството у нас”, уточни министърът.


Испанският посланик отбеляза, че България и Испания могат успешно да развиват аграрния си потенциал като усвояват средства от Европейския съюз.


„Нашите две страни трябва да реализират своите добри идеи в подкрепа на различни сектори в земеделието”, подчерта министърът.


Източник: Пресцентър Министерство на земеделието и храните

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...