Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Усвояваме с 15% повече еврофондове от Румъния

България усвоява с 15% повече средства от еврофондовете, отколкото Румъния. Това заяви премиерът Бойко Борисов на кръгла маса "За икономика на светло".

Министър-предсадателят се обяви за спад на сивия сектор не с ¼ , а два или три пъти под това ниво. Бойко Борисов уточни, че за него корупцията и контрабандата са едно и също нещо.

Според премиера, при европейските пари има мониторинг от редица институции, докато при контрабандата това отсъства. Борисов подчерта, че за борбата с контрабандата са организирани специализирани екипи и са въведени свързани електронни системи. Контрабандните пари са най-лесните и те създават корупция в цялата системата и във всичките й нива, добави Борисов и припомни данните, изнесени от финансовия министър Владислав Горанов като поясни, че преди увеличаването на събираемостта, тези пари са потъвали в сивия сектор. Той заяви, че именно контрабандистите са срещу държавата и законния бизнес. Борисов даде и редица примери затова как контрабандата подбива цените и конкуренцията.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...