Menu
Max_Weber

Одобрените за обновяване сгради по програмата ще получат до 100% безвъзмездна финансова помощ

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, която правителството прие, има за цел чрез обновяването на жилищни сгради да осигури топлинен комфорт и по-добри условия на живот за гражданите. Това публикува в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов.

Изпълнението на мерките за енергийна ефективност по програмата ще допринесе за намаляване на разходите за енергия на домакинствата, за удължаването на жизнения цикъл на сградите, както и за осигуряване на условия на жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие, уточнява министър-председателят.

Допустими за кандидатстване са всички многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ с минимум 36 самостоятелни обекта с жилищно предназначение. За да се извършат необходимите дейности по обновяване на дадена сграда, е необходимо да има съгласие за това от всички собственици. Финансовият ресурс за програмата е в размер на 1 млрд. лева, а териториалният обхват включва всички 265 общини на България, пише в заключение Бойко Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...