Menu
Max_Weber

Сергей Станишев: До 20-ти април ще е готова програма за индустриализация

До 20-и април правителството ще представи програма за индустриализация на страната с план до 2020-а година. Тoвa заяви на пресконференция в Боровец лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му по европейски програми предстоят да се усвоят над 1 милиард и 860 милиона евро. „Сред новите политики на Кабинета са ремонта на пътищата втори и трети клас, изграждането на три язовира в страната и разрешаване на проблема с  водните режими в над 30 населени места", обясни той.

Сега е моментът да разгърнем програмата си в дълбочина


„Ние имаме много ясно основание за подкрепата на кабинета. Първо - за един кратък период от 9 месеца, в една абсолютно изкривена обществена и политическа среда и под огромен натиск кабинетът на г-н Орешарски свърши в социалната сфера, в икономиката, за възстановяване на развитието, предсказуемостта на държавата, гигантска работа“, каза още Станишев. Той заяви, че сега е момент, в който и кабинета, и БСП като основната политическа сила, която стои зад кабинета и е мандатоносител, да разгърнат програмата в дълбочина и да придадат нова динамика на добрите окуражаващи тенденции, които крехко са започнали да си пробиват път. "Трябва да сме също така напълно реалисти, че толкова е разбита държавата от Борисов, Цветанов, борисовщината в управлението, че има нужда от възстановяване, което ще отнеме много време", каза още той.


На въпрос за референдума в Крим и българската реакция по въпроса, Станишев отговори, че позицията на международната общност е известна. "Не знам коя държава, извън Русия, е заявила готовност да признае този референдум", коментира още той.


Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...