Menu
Max_Weber

АТАКА поиска по-евтин ток, изгонване на ЕРП-тата и отпадане на новините на турски език

Партия АТАКА поиска да се замрази цената на тока, но мнозинството в парламента отхвърли предложението на националистите. Това стана  когато Волен Сидеров отново предложи да се включи като точка в дневния ред на Народното събрание проектът за решение за налагане на мораториум за увеличаване цените на електроенергията.

От партията на Сидеров поиска още депутатите да разгледат предложението им за отнемане лицензите на електроразпределителните дружества – ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО, прекратяване на приватизационните договори с тях и връщане на имуществото им в активите на държавата. Въпреки настояванията на националистите, народните представители от управляващата коалиция гласуваха против влизането на това предложение в дневния ред на парламента.

Заместник-председателят на АТАКА Десислав Чуколов поиска да се разгледа в пленарна зала законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, с който да отпаднат новините на турски език по БНТ. Но и това се отхвърли от НС.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...