Menu
Max_Weber

БСП с предизборната платформа и промени в Изпълнителното бюро

На свое заседание Националният съвет на БСП прие предизборната платформа на партията за местни избори 2015, както и политическа декларация срещу разполагането на тежка бойна техника в България и одобри промени в Изпълнителното бюро. От състава на ИБ бяха освободени Кристиан Вигенин и Антон Кутев и бе избран Стефан Стефанов – бивш зам.-областен управител на Велико Търново, общински съветник, юрист.

Пред медиите председателят на БСП Михаил Миков определи приетите документи като изключително важни. „Смятам, че няма друга партия, която по такъв внимателен начин да поставя на първо място политиката в навечерието на местните избори”, коментира той. По думите му на днешното заседание е имало и част, която е отделила внимание на редица организационни въпроси, част от които направените промени в състава на Изпълнителното бюро. Миков съобщи, че се е провела и дискусия, в която в много откровен порядък са били обсъдени въпроси, които тежат от по-близкото, от по-далечното минало – въпроси, които зложелателите на БСП се опитват да поставят извън Националния съвет. Той коментира промените в състава на ИБ на БСП, като заяви, че е сигурен, че и занапред те ще продължат да работят със знанията и опита си за БСП.
 
Във връзка с местни избори председателят на БСП съобщи, че продължават конференциите за номиниране, като към днешна дата са ясни 49 кандидати – от тях 41 мъже и 8 жени. Той добави, че в Нова Загора е приключил извънреден цикъл отчети и избори и там организацията има ново ръководство. Миков обясни, че този процес ще продължи паралелно с номинациите- там, където партийните организации са изгубили капацитет и възможност за влияние за провеждане на пълен цикъл отчети и избори.
 
Янаки Стоилов: БСП съзнава ролята си на партията, която трябва да даде нова посока
 
„БСП съзнава ролята си на партията, която трябва да даде нова посока, която да очертае модел, от който ние да се измъкнем, тъй като българските граждани оценяват като неуспешни за тях изминалите 20 години”. Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. Той представи и заключенията от провелата се дискусия. „Едното от тях е, че НС на БСП се обявява  против зависимостите в политиката – икономически и външнополитически. БСП няма да отстъпва от поеманите ангажименти, заради обслужване на частни и корпоративни интереси. Настояваме за разкриване на цялата информация за фалиралата КТБ и за състоянието на банковата система в България”, обобщи Стоилов. Той продължи, че НС на БСП съзнава собствената си отговорност за състоянието на партията и за нейната политика. „Даваме си сметка, че нашите членове и избиратели искат да имат самочувствие, да могат да възприемат и публично да подкрепят решенията и действията, а не да бъдат разочаровани от някои от тях за това, което е ставало през предишни години”, каза още Янаки Стоилов. Той заключи, че всеки от членовете на НС на БСП и целият му състав носят отговорност за съдбата на България, защото това е партията, която претендира, че представлява интересите на мнозинството български граждани.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...