Menu
Max_Weber

Томислав Дончев: На предстоящия евровот няма да се говори нито за европейско ляво, нито за европейско дясно

„За европейско ляво и за европейско дясно в предстоящите избори няма да се говори и трудно би могло да се говори по редица причини. Сблъсъкът, който имаме в момента в България, няма много общо с лявото и с дясното, за съжаление. В една нормална политическа действителност леви, десни, крайно десни, крайно леви, центристи, либерали водят битка да привлекат вниманието на обществеността и да натрупат повече доверие. В България такава ситуация нямаме. В България имаме сблъсък между нормалните хора, които искат власт, която се дава от народа и една власт на задкулисието, която няма никаква връзка с волята на народа.” Така представи ситуацията в страната Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за евровота, пред 150 младежи от ГЕРБ, събрали се на семинар в Плевен.

„В момента в България имаме правителство, което се радва на подкрепата на под 15% от населението. Имаме парламент с подкрепа под 10% . В криза е тоталната представителност на публичните институции. Кризата в политическата система е много по-дълбока и тя няма нищо общо нито с лявото, нито с дясното”, коментира още Дончев.


„По време на кампанията за евровота ще продължи да се задава въпроса „Кой?”, не само и единствено за назначаването на господин Пеевски. Ще се пита кой управлява в момента? Господин Орешарски, господин Станишев господин Местан или нито един от тримата? Само че това не отговаря на въпроса, а го задава наново. В този смисъл кой носи отговорност за всичко, което се случва или по-скоро за всичко, което не се случва. На фона на всички тези отношения, все повече ще се коментира какво се случи през последната година, какви бяха последните парламентарни избори, има ли изобщо нормална политическа система в България, заяви Дончев.


Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...