Menu
Max_Weber

Михаил Миков пред коалиционните партньори: БСП е против приватизацията на болници и против разполагането на американска техника

„През последните два месеца се наблюдават усилия на управляващата коалиция да реализира т.нар. реформи. В средното образование се насочват средства от оскъдния бюджет към частните училища. Същото е положението и в здравеопазването“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на среща с коалиционните партньори на партията от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Той обясни, че БСП е обсъждала да предприеме протестни действия против приватизацията на общински и държавни болници, но е станало ясно, че групата на ГЕРБ по-скоро няма да подкрепи това предложение.
 
По повод американската военна техника Миков припомни позицията на БСП и коментира, че сега въпросът е как ще развие този процес, доколко и докъде ще продължи натискът за превръщането на България в прифронтова държава. „Наблюдават се разграничения вътре в управляващата коалиция по различни линии. Започва позициониране в навечерието на местните избори сякаш не са в управляващата коалиция. На този фон Бойко Борисов се опита да бъде извън политическата отговорност в ГЕРБ и пуска напред повече идеите да се промотират или от коалиционни партньори, като РБ, или от представители на ГЕРБ, които не са в такава степен идентифициращи за партията“, каза още той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...