Menu
Max_Weber

Д-р Нигяр Джафер: Министър Москов да преосмисли идеята си за сливане на спешните центрове

Министър Петър Москов трябва да преосмисли идеята си за сливане на спешната помощ в София-град и София-област, защото вероятно той е бил подведен от някого. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус” д-р Нигяр Джафер от ДПС, бивш председател на парламентарната комисия по здравеопазване.

По думите й, проблемите само ще се задълбочат, ако се осъществи сливането, а освен това и координационният център ще се затрудни. „Простичкият факт е, че тази стъпка няма да доведе до улеснение на пациентите, ще затрудни работата на работещите в спешната помощ, както и работата по обработката на повикванията“, коментира д-р Джафер и допълни, че големият въпросът е защо се прави цялото това упражнение.

„Може би наистина министърът е подведен, някой му е дал факти и обстоятелства, които не са такива, каквито са. Казвам го като човек, който е работил в спешната помощ и е наясно, че това е преден фронт на здравеопазването“, каза Нигяр Джафер.

Тя посочи още, че са необходими близо 500 млн. лева, за да се подобрят инфраструктурата и логистиката на бързата помощ, но дори и да се намерят тези пари, най-големият проблем остава липсата на кадри. „Този дефицит ще продължи да се задълбочава, което налага час по-скоро включването на парамедици и долекарски екипи“, категорична беше Джафер.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...