Menu
Max_Weber

Михаил Миков: Трябва да имаме ясно очертана политическа идентичност в местната власт

„На тези избори трябва да имаме ясно очертана политическа идентичност в местната власт. Важно е да се опитаме да разбием феодалните владения в някои общини, където политическото представителство не е важно, а е важно кой разпределя бюджетните средства и кой регулира обществените поръчки“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция в централата на партията.

Той очерта и приоритетите на БСП за новия политически сезон: партията да продължи последователната линия на лява опозиционна алтернатива на днешното управление, по-справедливо данъчно облагане и да се намери начин да се „отключат” в бюджет 2016г. замразените социални плащания на 16 групи.

„Ще бъдем изключително активни по отношение на демографската криза и мерките, които е необходимо да бъдат предприети от страна на държавата“, допълни той. Миков припомни, че когато е поставил въпроса за демографската криза, вицепремиерът Калфин е поел ангажимент в началото на есента да представи стратегия за борба с този проблем. „С интерес ще очакваме и ще се включим активно, макар че смятаме, че са необходими спешни краткосрочни и средносрочни мерки. Ще продължим и активността си и с предложения, свързани с процесуалните закони и закона за съдебната власт“, каза още той.

По темата с корупцията, Миков е на мнение, че внесеният закон от правителството категорично не отговаря на онова, което се обещава като мерки за борба с корупцията. „Нищо повече, нищо по-малко от това, което се случи с тефтерчето на Златанов“, коментира председателят на БСП.

Миков засегна и темата за бежанците. Той обясни, че на 18 август е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи с копие до министър-председателя, свързано с твърдения за наличие на организиран трафик на нелегални емигранти и джихадисти на територията на България. „До момента няма реакция. Настояваме да бъдем информирани за всички усилия, които МВР е предприело във връзка с това“, категоричен е той.

Председателят на БСП каза още, че е изпратил и писмо до Цецка Цачева с искане за свикване на извънредно заседание на НС, но е получил отговор, че това няма да се случи. „Правителството, увлечено в предизборната кампания, пропусна да заяви ясна позиция и оценка на ситуацията по отношение на емигранти през България. Смятам, че се дължи отговор на цялото общество“, заключи Михаил Миков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...