Menu
Max_Weber

Корнелия Нинова: Доходите, бедността и безработицата остават приоритет за БСП

„Темата доходи, бедност и безработица, където предлагаме да се връща данъкът на хората с най-ниски доходи, да се отмени плоският и да се въведе прогресивният, продължава да бъде приоритет за БСП”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова.

Тя продължи, че за левицата особено важна е темата за бюджета и за всички политики, които през него се правят. „Ние ще правим своите конкретни предложения, например темата за демографския срив, където предлагаме ДДС върху детските стоки да се намали на 5%. Разбира се и темата икономика за нас е важна – всички мерки и закони в помощ на българското производство и на малките и средни предприятия, за да има приходи за социална политика”, поясни Нинова.

Тя определи като важна и темата за съдебната реформа. В тази връзка депутатът заяви, че от ляво продължават да стоят на позицията против тези промени в Конституцията, защото те не решават проблемите в съдебната система. „Ние обаче ще внесем свои предложения по процесуалните закони НПК, ГПК, където смятаме, че може и трябва да се реши въпросът с по-бърз, по-прозрачен и по-справедлив процес”, уточни Нинова.

Тя допълни, че има теми, по които наистина трябва да се търси национално съгласие и такава, която предстои, е демографската криза. „Завършихме миналата сесия с едно общо решение на всички парламентарни групи до края на ноември правителството да внесе краткосрочни и средносрочни мерки по демографията. Това е тема, повдигната от БСП, колегите я уважиха и гласуваха в подкрепа на това”, каза Нинова. Тя изрази мнение, че това е изключително тежък въпрос, който трябва да бъде решен, защото в противен случай демографската катастрофа за България ще бъде страшна. Като тема, по която няма как да се търси съгласие, Нинова посочи приватизирането на общински и държавни болници, за което тя припомни, че БСП е категорично против. 

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...